Port of Rotterdam International streeft betrokkenheid bij de ontwikkeling van Constanta

Het Havenbedrijf Rotterdam is niet van plan om de concurrentie op de bedrijven in de zeehaven van Constanta Black pose, maar gericht op de ontwikkeling van de handel in het voordeel van alle betrokken partijen, directeur van het Havenbedrijf Rotterdam International Roger Clasquin zei woensdag in een exclusieve verklaring voor Agerpres, eraan toevoegend dat de rivier het verkeer op de Donau zal nooit in staat zijn om te gaan met de grote goederenstromen.

Ik weet dat ons initiatief in Constanta niet gunstig werd ontvangen door de media, maar we willen jullie laten weten dat we geen plannen dan ook aan de zakelijke en commerciƫle belangen van de beleggers hier hier en van de havenbedrijven pijn met een lange traditie. Ik legde dit aan de vertegenwoordigers van bedrijven Minmetal en Comvex en ik hoop dat ik mijn boodschap door. We gingen niet naar een wedstrijd om de bedrijven hier pose, het is gewoon dat we de handel in de haven van Constanta aan het voordeel van alle kunnen ontwikkelen. We zijn geen concurrenten, zijn er meer dan 4000 kilometer scheiden ons op het vasteland en water. Het idee dat de zendingen aankomen in Constanta zal niet meer verder vertrekken naar Rotterdam vanwege stealth concurrentie is utopisch. Grote stromen van goederen uit het Oosten naar het Westen zal nooit hun weg naar Nederland of Duitsland langs de Donau, omdat de rivier niet over deze capaciteit hebben. De Donau is geschikt voor watertoerisme, en voor het vervoer van kleine zendingen, wanneer de natuur mogelijk maakt, maar dat is alles. De haven van Constanta kunnen onze gelijkwaardige partner, actief betrokken bij de werkzaamheden van de wereldwijde handel en vrachtzendingen, zijn zei de directeur van het Havenbedrijf Rotterdam International.

‘Ik zie de ontmoeting met vertegenwoordigers van het Havenbedrijf Rotterdam International als een voortzetting van het bezoek van de delegatie onder leiding van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, als eerste stap in de samenwerking die we willen allebei zo sterk mogelijk te maken,’ zei de Algemene directeur van de Constanta National Maritime Ports Administration Company (CNAPM) Lucian Balut. Op zijn beurt, directeur van het Havenbedrijf Rotterdam International, Roger Clasquin, zei dat de organisatie die hij vertegenwoordigt heeft samengewerkt met de haven van Constanta voor meer dan drie jaar nu.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.