Rotterdam bunker samenwerking

Rotterdam wil om beter te worden met het bunkeren Foto: Havenbedrijf Rotterdam

De bunker sector heeft een nieuwe stap genomen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en kwantiteit van het bunkeren geleverd in de Rotterdamse haven kan beter worden gewaarborgd door het aangaan van een nieuwe samenwerking.

Daartoe werd een joint venture deze week getekend tussen Nederland Petroleum Industrie (VNPI), de Nederlandse Organisatie voor de Energy Industry (NOVE), de Vereniging van Onafhankelijke Tank Opslag Bedrijven (VOTOB) en het Havenbedrijf Rotterdam.

Het doel is om de betrouwbaarheid van de sector te verbeteren en het product nog aantrekkelijker commercieel. Concreet, dit alles betekent dat er een streven om de gegevens in de Rotterdamse haven bunkerolie niet alleen voldoen aan de wettelijke vereisten van Marpol (Maritiem Pollution) Bijlage VI, maar ook met de ISO 8217 norm.

De partijen willen ook aan te geven welke stoffen niet mag worden toegestaan​​, in bepaalde concentraties, te voorkomen in bunkerolie. Tegelijkertijd, identificeren traceerbare productstromen en onderzoek een efficiënter bunkeren proces.

Na achter Singapore en Fujairah, met 11 miljoen ton, de haven van Rotterdam is een van de belangrijkste bunker havens van de wereld. Elke maand 2.000 bunkerleveringen plaatsvinden overeenkomst met een jaarlijkse waarde van meer dan € 6 miljard.main3

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.