Royal HaskoningDHV tunnel contract

De tunnel zal verminderen rijtijd voor vrachtwagens Internationaal advies, engineering en projectmanagement bedrijf, Royal HaskoningDHV, heeft een contract ter waarde van ongeveer € 5 miljoen tot een 500m afgezonken tunnel voor de Braziliaanse haven van Santos construeren gewonnen.

De tunnel zal rechtstreeks verbinden de steden van Santos en Guarajá gelegen aan weerszijden van de weg die leidt tot de grootste zeehaven van Brazilië. Royal HaskoningDHV zegt dat het zal de druk op bestaande passagiers veerdiensten verlichten en de rijtijd voor vrachtwagens aanzienlijk verminderen.

Suzette Schreuder, woordvoerder van Royal HaskoningDHV, vertelde Port Strategy: “De haven zal verder worden ontwikkeld en uitgebreid op de Guarajá kant. Momenteel is het personeel dat in de haven moeten reizen met de veerboot naar de haven en de vrachtwagens die van de haven naar de stad te hebben tot grote omwegen van 50km te maken, zal dus de nieuwe tunnel aanzienlijk verkeer verminderen. ”

De technologie die nodig is voor afgezonken tunnels is gebruikt voor projecten in Nederland, waaronder de Tweede Coentunnel voor de Haven Amsterdam, de Tweede Beneluxtunnel voor het Havenbedrijf Rotterdam en twee tunnels in het trace van de HSL-Zuid hogesnelheidslijn.

Mevrouw Schreuder toegevoegd: “Deze tunnels zijn aanzienlijk versterkt de economische ontwikkeling van de stad en de Haven Amsterdam tijdens de afgelopen 50 jaar.”

De bouw van de tunnel zal naar verwachting beginnen in 2015.main1

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.