Cosco Pride uitgeroepen tot meest duurzame schip door de haven van Rotterdam

Het containerschip “Pride” van China Ocean Shipping Company (COSCO) werd bekroond als ‘de meest duurzame schip 2012, “volgens de Environmental Ship Index (ESI) gepubliceerd door de haven van Rotterdam op zaterdag.

In 2012, werden meer dan 2.000 zeeschepen opgenomen in de index. Vijf schepen van COSCO stand op de top 10 lijst van duurzame schepen, en Pride eerste gerangschikt.

“We kijken naar motoren, we kijken naar brandstof en gebaseerd op deze twee kwesties die we kunnen zien als het schip schoon is of niet,” Fer van der Laan formulier World Port Climate Initiative zei Xinhua.

Peter den Breejen, directeur van Cosco Nederland, was trots van de award.

“Ik denk dat het belangrijkste is dat we het milieu moeten beschermen en om zaken te doen in een milieu-vriendelijke manier en natuurlijk de meeste van onze klanten zijn meer en meer beseffen dat transport van containers is ook het geven van een impact op het milieu.”

“Dus ik denk dat we onze business te promoten ook door het bevorderen van het milieu,” voegde hij eraan toe.

Het World Port Climate Initiative lanceerde de ESI in 2010 in Londen. De ESI is ontworpen door de havens van Le Havre, Bremen, Hamburg, Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam. De index geeft de milieuprestatie van schepen op basis van hun emissies van luchtverontreinigende stoffen (NOx en SOx) en CO2.

Het identificeert zeeschepen die beter presteren bij het terugdringen van emissies in de lucht dan vereist door de huidige emissienormen van de Internationale Maritieme Organisatie.main2

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.