Wat is een mainport?

Luchthavens hebben een tweeledig hub-functie. Allereerst zijn ze maken het mogelijk om veel van het passagiersverkeer concentraat uit grote gebieden in een plaats, zodat de luchtvaartmaatschappijen hebben een goede markt. Dit maakt het belangrijk voor luchthavens aan te sluiten op de omliggende transportinfrastructuur, met inbegrip van wegen, busdiensten en sommige plaatsen ook spoorwegen en snelle doorvoer systemen. Ten tweede sommige luchthavens ook functioneren als intra-modulaire hubs voor de luchtvaartmaatschappijen, of luchtvaartmaatschappij hubs. Dit is een gemeenschappelijke strategie van de netwerk luchtvaartmaatschappijen die alleen vliegen van beperkt aantal luchthavens en meestal zullen hun klanten overstappen op een van hun hubs als ze willen krijgen tussen twee steden de luchtvaartmaatschappij niet rechtstreeks vliegen tussen. Luchtvaartmaatschappijen hebben uitgebreid de hub-and-spoke model op verschillende manieren. Een methode is om extra hubs te creëren op een regionale basis, en de belangrijkste routes tussen de hubs te creëren. Dit vermindert de noodzaak om lange afstanden tussen de knooppunten die dicht samen reizen. Een andere methode is om de focus steden te gebruiken om point-to-point diensten te implementeren voor hoge verkeerswegen, het omzeilen van de hub volledig.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.